Clubloze Büttner duikt op in kelder Eredivisie

25 juni 2021, 14:12

Alexander Büttner houdt vanaf vandaag zijn conditie op peil bij RKC Waalwijk. De clubloze linksback traint voorlopig mee met de selectie van hoofdtrainer Joseph Oosting. Het is niet duidelijk of beide partijen aan een gezamenlijke toekomst denken. De transfervrije Büttner moet wel op zoek naar een nieuwe werkgever.

De 32-jarige Doetinchemmer zit zonder club nadat zijn verbintenis bij het Amerikaanse New England Revolution begin dit jaar afliep. Büttner keerde terug naar Nederland, waar hij inmiddels speurt naar een nieuwe werkgever. Aan ervaring geen gebrek bij de linkspoot: hij speelde al twee periodes voor Vitesse, maakte een droomtransfer naar Manchester United en speelde voor Dinamo Moskou en RSC Anderlecht.

Büttner behoorde in zijn jongere jaren tot een van de meest getalenteerde verdedigers van Nederland. Zo mocht hij in 2012 lang hopen op een plek in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het EK 2012, maar Jetro Willems kreeg uiteindelijk de voorkeur. In diezelfde zomer maakte Büttner een droomtransfer naar Manchester United. Büttner luisterde zijn debuut in de Premier League op met een goal en een assist, maar kon dat niveau daarna nooit meer evenaren.

Büttner leek zijn carrière te gaan vervolgen bij het Cypriotische Apollon Limassol, maar dat contract werd al na twee weken ontbonden. De linkspoot kwam niet door de fysieke testen en werd daardoor weggestuurd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen