Ajax slaat opnieuw toe en haalt voor derde keer een keeper

25 juni 2021, 13:53   Bijgewerkt: 25 juni 2021, 14:07

Ajax heeft voor de derde keer deze transferwindow een keeper weten te strikken. De Amsterdammers hebben Joey Roggeveen transfervrij opgepikt bij FC Volendam. De 23-jarige sluitpost wordt gehaald voor de selectie van Jong Ajax. Roggeveen heeft zijn krabbel gezet onder een eenjarige verbintenis.

De doelman begon het seizoen bij FC Volendam op de reservebank, maar knokte zich uiteindelijk in de basis. Uiteindelijk kwam hij, mede door een blessure in de laatste weken van het seizoen, tot slechts achttien optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Roggeveen moest na zijn aflopende contract op zoek naar een nieuwe club, maar hij blijft actief in de Keuken Kampioen Divisie.

Voor Ajax is Roggeveen alweer de derde doelman die ordt gecontracteerd. Eerder werd Remko Pasveer opgepikt bij Vitesse en strikten de Amsterdammers Jay Gorter, die na een ijzersterk seizoen werd overgenomen van Go Ahead Eagles. Kjell Scherpen lijkt daarentegen op weg naar Brighton & Hove Albion, terwijl Dominik Kotarski wordt verhuurd aan HNK Gorica. Ook lijkt het nog altijd aannemelijk dat André Onana deze zomer naar een andere club verhuist.

Roggeveen speelde in de jeugd van Ajax en verkaste op jonge leeftijd naar AZ. Daar speelde hij in de belofteploeg, voordat hij in 2018 naar Telstar verkaste. Via Jong AZ tekende hij een contract bij FC Volendam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen