Morata en familie krijgen doodsbedreigingen tijdens EK

25 juni 2021, 15:43

Álvaro Morata is na de eerste twee duels op het EK met Spanje met de dood bedreigd. De aanvaller was een van de spelers die veel kansen misten namens de Spanjaarden, die in de eerste twee groepsduels bleven steken op een gelijkspel. Na een 5-0 overwinning op Slowakije is het sentiment rond het land volledig gekeerd.

Toch blikt Morata niet met een fijn gevoel terug op die duels. De aanvaller van Juventus werd bedreigd na zijn zwakke optredens. "Ik ben de eerste die begrijpt dat je als spits kritiek krijgt als je niet scoort. Maar ik zou graag zien dat mensen zich in mij proberen te verplaatsen en zien hoe het is als jij en je familie worden bedreigd. Deze week kreeg ik zelfs een bericht van iemand die hoopte dat mijn kinderen zouden sterven", aldus Morata in gesprek met Cadena COPE.

Vooral om zijn familie maakte Morata zich zorgen. "Wat me raakt, is dat mijn vrouw nu veel heeft moeten doorstaan. Mijn kinderen gingen naar de wedstrijd in Sevilla met de naam van hun vader op hun shirt en kregen dingen naar hun hoofd geslingerd. Ik begrijp het als er kritiek is als ik mijn rol niet goed vervul, maar er zijn grenzen."

Spanje bereikte ondanks de magere resultaten alsnog de volgende ronde van het Europees kampioenschap. Daarin is Kroatië de tegenstander.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen