Man City-talent treedt bij FC Twente in voetsporen Bryan Ruiz

25 juni 2021 – FC Twente heeft zich versterkt met Manfred Ugalde. De negentienjarige spits uit Costa Rica komt voor één seizoen op huurbasis over van Manchester City. In de huurovereenkomst is voor zover bekend geen optie tot koop opgenomen.

Man City-talent treedt bij FC Twente in voetsporen Bryan Ruiz

Ugalde staat te boek als een groot talent. Manchester City pikte hem een jaar geleden op Deportivo Saprissa en stalde hem vervolgens direct bij Lommel SK. Op het tweede niveau van België maakte hij veel indruk. In 22 wedstrijden was hij goed voor elf doelpunten en drie assists. "Het was mijn eerste jaar in Europa, het was een mooi en een leerzaam seizoen. Ik hoop bij FC Twente te groeien als voetballer en persoon. Ik heb de ambitie om met het team mooie doelen te bereiken", aldus de kersverse aanwinst van Twente.

Nu mag Ugalde het laten zien in Enschede. "Een droom die uitkomt", gaat de aanvaller verder. "Vanaf het eerste moment dat ze mij vertelden over de interesse van FC Twente was ik enthousiast en had ik geen twijfel. FC Twente is een club met een prachtige historie en geweldige supporters. Bryan Ruiz heeft een grote status door zijn prestaties en nu is het mijn beurt om Costa Rica in Twente te vertegenwoordigen. Ik kijk er naar uit om iedereen bij de club te ontmoeten."

Met Ugalde haalt Twente een speler binnen die de afgelopen maanden ook werd gelinkt aan Feyenoord. "Manfred Ugalde is een jonge talentvolle aanvaller die in België een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Ook voor het afgelopen seizoen stond hij al bij ons op de lijst. Nu heeft hij zich al een jaar kunnen aanpassen in België. We verwachten dat hij bij FC Twente nieuwe stappen kan maken. We hopen dat hij snel aan kan sluiten bij de selectie", reageert technisch directeur Jan Streuer.

Twente maakte eerder op de dag de komst van Giovanni Troupée wereldkundig. Lars Unnerstall en Virgil Misidjan zijn de andere zomeraanwinsten.

Eredivisie

gerelateerd