Van Nistelrooij onder indruk: "Herken dat niet uit mijn tijd"

25 juni 2021, 17:02   Bijgewerkt: 25 juni 2021, 19:01

Ruud van Nistelrooij is onder de indruk van de saamhorigheid bij het Nederlands elftal. Toen hij voor het eerst het spelershotel binnenstapte, wist hij niet wat hij zag. Ten opzichte van zijn periode bij het Nederlands elftal is er een hoop veranderd, merkt de assistent-bondscoach van Oranje.

"Iedereen was met elkaar bezig", blikt Van Nistelrooij in gesprek met De Telegraaf terug op het moment dat hij in het hotel arriveerde. "Gamen, kaarten, koffiedrinken en samen praten. Dat is nu nog zo. Echt een prachtig schouwspel. Ik herken dat niet uit mijn periode."

In zijn tijd bivakkeerden de spelers van het Nederlands elftal in Noordwijk, waar iedereen ook wel opzocht. "Maar niet zo. Er is nu ook totaal geen hiërarchie. Dat was in onze tijd wel anders. Hoe de groep ook reageerde toen Donny en Luuk geblesseerd afhaakten. Dat was indrukwekkend", maakt hij de huidige Oranje-selectie een compliment.

Als ervaringsdeskundige probeert Van Nistelrooij de huidige internationals zo goed mogelijk te helpen. "Ik weet wat voor klap het is geweest voor Tim Krul dat de keuze niet op hem is gevallen", noemt hij een voorbeeld. "Daar praat ik met hem over. Maar als ik dan zie hoe hij zijn collega-doelmannen en andere spelers steunt. Daar heb ik ongelooflijk veel respect voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen