Nederland waakt voor onderschatting op historische Oranje-dag

25 juni 2021, 21:00

Het is de stilte voor de storm. Op de tweede dag op rij zonder EK-voetbal werkte het Nederlands elftal de volgende training richting de achtste finale tegen Tsjechië af. Daley Blind en assistent-bondscoach stonden de pers te woord, terwijl de UEFA bekendmaakte wie de wedstrijd in Boedapest gaat fluiten.

UEFA stelt scheidsrechter aan

De wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Tsjechië zal onder leiding staan van Sergey Karasev, die toe is aan zijn derde wedstrijd dit EK. De 42-jarige Rus floot eerder Italië - Zwitserland (3-0) en Duitsland - Hongarije (2-2). Het wordt de tweede keer dat Karasev een wedstrijd van Oranje leidt. De vorige keer was in 2017, toen Arjen Robben in de WK-kwalificatiereeks tegen Zweden (2-0) zijn laatste interland speelde en twee keer scoorde.

Geen onderschatting

Uiteraard werd er vandaag in het Oranje-kamp vooruitgeblikt op de wedstrijd tegen Tsjechië. De tegenstander van zondag moet niet worden onderschat, gaf Daley Blind aan. "Ze hebben een heel sterke ploeg. Heel opportunistisch met veel druk vooruit. We zijn wel favoriet, dat is wel zo eerlijk", zei hij. Eerder liet bondscoach Frank de Boer zich al ontvallen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/386613/bondscoach-de-boer-reageert-op-loting-tsjechie-in-achtste-finale/,_blank,dat ]we aan de bak moeten. "We zullen top moeten zijn om een goed resultaat te halen tegen Tsjechië", vertelde hij.

Historische Oranje-dag

Op de dag af is het vandaag 33 jaar geleden dat Nederland op voetbalgebied het absolute hoogtepunt bereikte. Het jaartal 1988 is inmiddels onderdeel geworden van het collectief geheugen. 33 jaar gelden pakte Nederland de enige hoofdprijs uit de geschiedenis. Op 25 juni stond Oranje in de finale tegen de Sovjet-Unie. Door doelpunten van Ruud Gullit en Marco van Basten ontvouwde zich het grootste feest dat zich ooit in Nederland heeft voorgedaan. Een mooie inspiratie voor onze nieuwe generatie toppers!

Oranje op socials

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen