Premier League doneert duizenden defibrillators aan amateurs

25 juni 2021, 17:28

Het drama rondom Christian Eriksen heeft iets positiefs losgemaakt in Engeland. De Premier League kondigt vrijdag via de officiële kanalen aan dat het duizenden Automatische Externe Defibrillator (AED) doneert aan amateurclubs.

In totaal zullen tweeduizend locaties profiteren van deze actie. Voor de start van het nieuwe voetbalseizoen zullen de eerste duizend AED's worden aangeleverd. De tweede batch wordt in september verwacht. "Het traumatische incident waarvan we allemaal getuige zijn geweest, het instorten van Christian Eriksen, maakt duidelijk dat defibrillators op grotere schaal beschikbaar moeten zijn in de voetbalgemeenschap", reageert Premier League-baas Richard Masters.

De actie van de Premier League kan op goedkeuring rekenen van Fabrice Muamba, die in 2012 als speler van Bolton Wanderers een hartstilstand op het veld kreeg. "Ik weet uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk het is om toegang te hebben tot dit soort medische apparatuur en hoe belangrijk het is voor iemands overleving na een plotselinge hartstilstand. Mensen leren hoe ze defibrillatoren moeten gebruiken, is cruciaal. Ik hoop echt dat de clubs en faciliteiten zoveel mogelijk coaches, spelers en staf zullen aanmoedigen om de aangeboden training te volgen."

Eriksen viel tijdens de wedstrijd tussen Denemarken en Finland voorover op het gras en bleef er roerloos liggen. De hulpdiensten waren snel ter plekke, behandelden Eriksen met een AED en haalden hem vervolgens per brancard van het veld. Inmiddels gaat het naar omstandigheden weer goed met Eriksen, die voor het verlaten van het ziekenhuis een inwendige defibrillator kreeg aangemeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen