NAC-directeur biedt excuses aan voor discutabel persbericht

25 juni 2021, 18:00

Na enkele dagen van grote onrust bij NAC, lijkt de situatie iets tot bedaren te zijn gekomen. De technisch directeur Ton Lokhoff vertrok na onenigheid al binnen drie maanden bij de club uit Breda, de hoofdtrainer Maurice Steijn werd bedreigd door de eigen aanhang en ook hij besloot er de brui aan te geven. Tot overmaat van ramp kwam NAC ook nog met een fel persbericht naar buiten, waarvoor algemeen directeur Mattijs Manders nu zijn excuses heeft aangeboden.

Na het vertrek van Steijn, gaf NAC in het persbericht de schuld aan de supporters en ook de media moesten het ontgelden. Manders vertelt tegenover Omroep Brabant dat het persbericht niet op zijn plaats was. "We hebben een ultimatum vanuit de supporters verkeerd geïnterpreteerd. Ik sta vóór de veiligheid van het personeel. Het persbericht dat we uiteindelijk naar buiten hebben gebracht was te veel uit emotie geformuleerd en de NAC-supporters zijn over één kam geschoren. Ik zeg daarom sorry tegen de NAC-supporters."

De kritiek op het persbericht was dat de dreigementen werden gebagatelliseerd, maar dat was volgens Manders absoluut niet de bedoeling. "De situatie voelde heel dreigend aan. Kinderen durfden niet meer thuis te slapen en vrouwen vroegen aan hun partners om te stoppen. Het had een serieuze impact op iedereen in de organisatie."

Lees ook: Tijdelijke trainersstaf bij NAC; geen onderzoek naar bedreigingen

Zo start NAC de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog zonder hoofdtrainer en voorlopig ook met slechts één aanwinst: Ralf Seuntjens. Edwin de Graaf neemt voorlopig de honneurs waar. "We moeten kijken waar we staan en hoe het proces er de komende weken uit gaat zien. Er is net voor de eerste training afscheid genomen van Maurice Steijn. Dat was erg emotioneel. Misschien hadden we dingen in een andere volgorde moeten doen of zijn we over bepaalde dingen te makkelijk heen gestapt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen