Gigantisch (oud-)Eredivisiegehalte in Gold Cup-selectie Suriname

25 juni 2021, 20:22   Bijgewerkt: 25 juni 2021, 21:00

Op 10 juli staat de zestiende editie van de CONCACAF Gold Cup op het programma. Vooral Curaçao en Suriname zijn interessant om in de gaten te houden, door de grote Nederlandse link met die landen. De bondscoach van Suriname Dean Gorré heeft de selectie voor de Gold Cup inmiddels wereldkundig gemaakt.

In de selectie van Suriname zijn drie Eredivisie-spelers opgenomen. Sean Klaiber van Ajax, Ridgeciano Haps van Feyenoord en Damil Dankerlui van FC Groningen. Daarnaast staat er nog een aantal spelers op de lijst dat actief is in de Keuken Kampioen Divisie en een aantal spelers dat in het verleden in Nederland actief is geweest.

Bijvoorbeeld Warner Hahn, Ryan Donk, Kelvin Leerdam, Mitchell Donald, Roland Alberg, Dion Malone, Ryan Koolwijk, Nigel Hasselbaink, Sheraldo Becker, Gleofilo Vlijter, Ivenzo Comvalius, Diego Biseswar en Florian Jozefzoon staan op de lijst. In de Gold Cup staan diverse landen uit Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben tegenover elkaar. Het toernooi zou eigenlijk al 2 juli worden gespeeld, maar dat is verplaatst, doordat het kwalificatietoernooi later gespeeld moest worden door corona.

Lees ookGoed resultaat brengt Curaçao groepswinst en WK-hoop

Voor Feyenoord heeft deze selectie ook een negatieve kant. Haps staat onder contract in Rotterdam, maar mist door zijn selectie de eerste Europese wedstrijd die Feyenoord voetbalt in de kwalificatie voor de Conference League. Onder meer Ramon Leeuwin, Tjaronn Chery, Shaquille Pinas, Myenty Abena en Mitchell te Vrede zijn niet opgeroepen voor dit toernooi. Suriname zit in de poule met Costa Rica en Jamaica en speelt op 13 juli tegen laatstgenoemde de eerste wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen