Ajax neemt definitief afscheid van Carel Eiting

25 juni 2021, 20:51   Bijgewerkt: 25 juni 2021, 21:01

Ajax verhuurde Carel Eiting afgelopen seizoen al aan Huddersfield Town, maar de Amsterdamse club is in die periode niet overtuigd geraakt van de kwaliteiten van de middenvelder. Ajax verkoopt Eiting aan het Racing Genk van John van den Brom. Over het bedrag dat is gemoeid voor Eiting, wordt niet gesproken. Hij stond tot 1 juli 2022 onder contract, maar wilde niet transfervrij vertrekken.

In 2007 maakt Carel Eiting de overstap van de amateurclub AFC naar de jeugdopleiding van Ajax. Na acht jaar in de jeugdelftallen van Ajax, tekende hij in 2015 zijn eerste profcontract. Vanaf dat moment speelde hij achttien wedstrijden in het eerste van Ajax, maar het lukt hem niet op zichzelf in de Amsterdamse basis te spelen.

Eiting werd afgelopen seizoen verhuurd aan Huddersfield Town. Daar was hij overwegend basisspeler en kon hij vrij makkelijk mee. In zeventien wedstrijden begon hij aan de aftrap en zes keer viel hij in. Drie doelpunten en drie assists was de opbrengst, maar dat was voor Ajax niet genoeg om het een nieuwe kans in het eerste te geven.

Lees ookKRC Genk meldt zich officieel bij Ajax voor Carel Eiting

Eiting gaat zijn geld nu dus verdienen in België. Daar komt hij de Nederlandse coach John van den Brom tegen. Daarnaast staat bij Genk ook spits Cyriel Dessers onder contract, die eerder voor FC Utrecht, NAC Breda en Heracles Almelo speelde. Hij kende een wisselvallig seizoen en zal net als Eiting de trainer moeten overtuigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen