Oostenrijk mag niet trainen op Wembley en is ziedend

25 juni 2021, 23:56

Zaterdagavond nemen Italië en Oostenrijk het tegen elkaar op in de achtste finale van het Europees kampioenschap. De Oostenrijkse ploeg bereidt zich momenteel voor op de ontmoeting, maar kan dat niet doen zoals ze dat idealiter zouden willen. De ploeg van sterspeler David Alaba is namelijk verboden om de training op het veld van Wembley te spelen, waar zaterdag ook de wedstrijd plaatsvindt.

Het is vrij gebruikelijk dat de teams in aanloop naar de wedstrijd alvast kunnen wennen aan het veld en de omgeving door er al op te trainen. De UEFA heeft dat echter verboden, omdat het veld in Londen tijd nodig heeft om te herstellen van de vorige wedstrijden. Vooral bondscoach van Oostenrijk Franco Foda had er op de persconferentie geen goed woord voor over.

"Dit is een regelrechte schande. Het is echt om moedeloos van te worden. Elke club en elk land heeft altijd het recht om eerst te oefenen in het stadion waar gespeeld gaat worden. Dat recht is ons gewoon ontzegd" Dat was overigens niet het enige dat volgens de oefenmeester negatief was aan Londen als speelstad. Door de strenge corona-regels zullen er amper supporters uit Oostenrijk en Italië aanwezig zijn en dus had hij liever een andere speelstad gezien.

Lees ook: Oostenrijk sterker dan Oekraïne

Wel was Foda erg positief over de komende tegenstander. "Italië heeft van alle ploegen de meeste indruk op mij gemaakt. Ze zijn aanvallend goed, hun positiespel is sterk en in de omschakeling zijn ze ook bij de les. Ze hebben echt een gevaarlijke ploeg." Oostenrijk eindigde zelf als tweede in de poule met Nederland en moet in de achtste finale dus direct aan de bak tegen een titelkandidaat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen