'Laporta wil volgende grote slag achterin slaan bij Barça'

26 juni 2021, 08:43

Na de komst van Memphis Depay is het enigszins rustig op het transfergebied bij FC Barcelona, maar de Spaanse ochtendkranten hebben zaterdag weer groots uitgepakt. De Catalaanse grootmacht heeft namelijk nieuwe linksachters in de peiling om eventueel Jordi Alba te vervangen. Júnior Firpo zal in elk geval vertrekken en ook voor hem is een vervanger gesignaleerd.

Dat staat groots te lezen op de voorpagina van El Mundo Deportivo. Het is niet per se zo dat Alba wil vertrekken, maar er lijkt wel steeds meer te spelen rondom de routinier, die afgelopen seizoen een vaste basisplaats had en nog altijd een belangrijke kracht is in het aanvalsspel. Met Sergino Dest en Firpo had hij wel enige concurrentie, maar echt serieus was die weerstand niet voor de international van Spanje.

Het is dus sowieso zaak om de markt op te gaan om een nieuwe linskachter te zoeken, maar als Alba nog onverhoopt vertrekt, zal het daarvoor ook flink in de buidel willen tasten. Valencia's linksback José Gayà (26) is de voornaamste kandidaat: hij is op het EK weliswaar de stand-in voor Alba, maar is wel een speler die beduidend jonger is en dus meer toekomst heeft in Camp Nou.

Lees ookFabrizio Romano stelt Barcelona-fans gerust over Lionel Messi

Mocht alleen Firpo vertrekken, dan richt voorzitter Joan Laporta zich naar verluidt op Chelsea-verdediger Marcos Alonso (30). De dertigjarige Spanjaard, die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan, zou Ronald Koeman achterin meer opties moeten geven en de concurrentie meer aan kunnen gaan met Alba. Bovendien is hij beduidend goedkoper dan Gayà.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen