Woerts onthult bizar idee: Jong Indonesië mogelijk in KKD

26 juni 2021, 08:51

De Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie vallen momenteel nog onder de Eredivisie CV, maar nemen de organisatie van de competities binnenkort zelf in handen. De voornaamste reden daarvoor is dat zij denken dat er financieel veel meer uit te halen valt voor het Nederlandse profvoetbal. Er heeft inmiddels een brainstorm plaatsgevonden en die heeft geleid tot een wel heel bizar idee.

Sportmarketeer Chris Woerts vertelde in het programma Veronica Inside details te hebben over de ideeën van de Eredivisie en de KKD. Zij willen meer televisie-gelden opstrijken en denken daarbij out of the box. "Een van de doelstellingen is om de mediarechten te laten groeien. Dat is echter best lastig, want die leveren in Nederland maar twaalf miljoen euro op. In Engeland is dat bijvoorbeeld drie miljard en dat is een heel groot gat."

Zo moeten de competities proberen nieuw publiek aan te spreken. "Een van de ideeën die nu leeft bij de Ere- en Eerste Divisie is om een team uit een groot land qua inwoners in te laten stromen, Jong Indonesië, in de Keuken Kampioen Divisie. Dan heb je in ieder geval al 270 miljoen mensen erbij die naar de wedstrijden gaan kijken." In hetzelfde programma kraakten Johan Derksen en René van der Gijp het idee ook direct af. Het zou te veel een circus worden en te weinig met voetbal te maken hebben.

Lees ook: NAC-directeur biedt excuses aan voor discutabel persbericht

"Waar zijn we nou mee bezig joh, we zijn gek geworden. Het is al belachelijk met die Jong-elftallen die geen kampioen kunnen worden en ook niet kunnen degraderen. Dat is geen competitie", zegt Derksen. Of het ooit zover komt, is nog maar de vraag, maar met de nieuwe organisatie wordt in ieder geval verder gedacht dan voorheen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen