Bondscoach: "Ajax heeft veel voor het Deense voetbal betekend"

26 juni 2021, 10:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zaterdagavond is de Johan Cruijff ArenA het decor van de achtste finale tussen Wales en Denemarken. Voor de Deense bondscoach Kasper Hjulmand is dat een bijzondere plek. Tegenover het Deense BT laat hij weten dat vooral de vaste bespeler van de Johan Cruyff ArenA Ajax veel voor het Deense voetbal heeft betekend.

"Als er één club is die veel voor het Deense voetbal heeft betekend, dan is Ajax het wel. Ze hebben ontzettend veel Deense spelers gehad, die zich daar uitstekend hebben kunnen doorontwikkelen." Niet alleen voor de kans die Ajax gaf aan de jonge Denen, maar ook voor het beleid van de club heeft de oefenmeester positieve woorden over. "Ik heb veel respect voor de filosofie van Ajax."

"Ik heb ook veel respect voor Johan Cruijff. Hij was een van de beste spelers uit de voetbalgeschiedenis en ik voel me verbonden met de filosofie van Ajax." Zo hoopt Hjulmand dat er veel Nederlanders af zullen komen op de achtste finale in Amsterdam. "Ik hoop dat iedereeen in Nederland niet in het oranje naar Amsterdam komt, maar in het rood-wit."

Lees ook: Denen zien Eriksen als drijvende kracht achter EK-stunt

Ook in de huidige selectie speelt een aantal spelers dat in Amsterdam onder contract heeft gestaan. "We hebben drie spelers die daar vandaan komen. Christian (Eriksen, red.) was zestien toen hij werd overgenomen door Ajax en pas vijf jaar later maakte hij een transfer. Ook Dolberg heeft er bijvoorbeeld gespeeld en zo kan ik nog wel even doorgaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen