Robben afwezig bij eerste training en blijft twijfelen

26 juni 2021, 10:57   Bijgewerkt: 26 juni 2021, 21:00

FC Groningen is inmiddels begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar wel zonder Arjen Robben. De inmiddels 37-jarige buitenspeler keerde vorig jaar terug in de Eredivisie en weet nog altijd niet of hij daar nog een jaar aan vastplakt. Robben is nog altijd in dubio, maar het feit dat hij de eerste training mist, hoeft er niet per se op te duiden dat hij er de brui aan geeft.

Robben keerde begin september terug in de Eredivisie in de wedstrijd tegen PSV. Na maandenlang blessureleed kon hij pas aan het einde van het seizoen weer wedstrijden spelen. Tegen FC Emmen was hij met twee assists eindelijk weer eens belangrijk voor zijn grote liefde. Door het kwakkelende seizoen is Robben er nog niet uit of hij het nog een seizoen wil proberen.

Op de eigen clubwebsite laat technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten dat het ontbreken van Robben niets zegt over zijn toekomst. "Arjen heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Tot die tijd volgt hij zijn eigen programma. Wij houden hierover contact met elkaar. Wij geven hem als club alle tijd en ruimte om een weloverwogen keuze te maken over zijn toekomst."

Lees ookSpeeltijd voor Robben in JO18 bij FC Groningen was een geheim

"Wij hebben eerder al aangegeven dat wij hopen dat Arjen nog een jaar bij ons doorgaat als speler, maar zullen iedere beslissing die hij neemt uiteraard respecteren. Wij zijn hem sowieso al ontzettend dankbaar dat hij afgelopen seizoen deel uitmaakte van de spelersgroep. Wij hopen op een vervolg, maar wachten dit rustig af." Wel zal Robben binnenkort een beslissing moeten nemen. "We hebben hiervoor geen termijn gesteld met elkaar. De competitie begint immers pas medio augustus."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen