Verbazing in Italië over twijfels aan De Roon: "Een van de besten"

26 juni 2021, 13:45

Marten de Roon lijkt inmiddels redelijk zeker te zijn van een basisplek in het Nederlands elftal. Onder bondscoach Frank de Boer startte de middenvelder de eerste twee groepsduels in de basis en de derde wedstrijd kreeg hij rust. Toch heerst in Nederland nog altijd de discussie over het opstellen van De Roon, iets waar men in Italië niet bij kan.

Dat De Roon in verdedigend opzicht van toegevoegde waarde is voor dit elftal, staat buiten kijf. De vraag is echter of hij in voetballend opzicht genoeg brengt, zoals bijvoorbeeld Ajacied Ryan Gravenberch wel zou kunnen. Carlo Canavesi, journalist van Bergamo TV verbaast zich enigszins over deze discussie. "Ik begrijp best dat De Roon geen typisch Nederlandse voetballer is. Het is eigenlijk qua speelstijl meer een Italiaan."

"Maar hij is een van de beste verdedigende middenvelders in de Serie A. Hij speelt een cruciale rol in het succes van Atalanta. Zonder hem zouden ze nooit zó goed zijn." Zo weet de journalist zeker dat hij ook voor Italië was opgeroepen. "Als hij een Italiaan was geweest, zou hij zeker voor het nationale elftal spelen. Een basisplek is misschien een ander verhaal."

Lees ook: De Roon en Wijndal ontbreken helemaal in Oranje-selectie

Dat komt niet door de minderwaardige kwaliteiten van De Roon, maar doordat hij op dit moment niet goed op het Italiaanse middenveld zou passen. "Roberto Mancini heeft voor kleine en technische middenvelders gekozen en daar past De Roon nu niet tussen. Op technisch vlak zijn Veratti, Locatelli, Jorginho en Barella een stuk beter." In een andere situatie, onder een andere trainer had Canavesi dat wel zien gebeuren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen