Feyenoord stelt enigszins teleur bij debuutwedstrijd Slot

26 juni 2021, 16:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot is zaterdagmiddag echt begonnen aan zijn klus als hoofdcoach van Feyenoord. Hij leidde al enkele trainingen, maar nu heeft hij ook zijn eerste wedstrijd afgewerkt. In een oefenduel met AA Gent werd met 1-1 gelijkgespeeld. Feyenoord kwam tien minuten na rust op achterstand, maar al vrij snel daarna redde Naoufal Bannis de meubelen enigszins met de gelijkmaker.

Na het vertrek van Dick Advocaat is het de beurt aan Slot. Advocaat plaatste zich met Feyenoord via de play-offs voor Europees voetbal. Daardoor speelt Feyenoord op 22 juli al de eerste wedstrijd in de voorronde van de Europa Conference League, het derde Europese niveau. De terugwedstrijd wordt afgwerkt op 29 juli. Daarom start de voorbereiding van Feyenoord dit seizoen al vroeg.

Het Beligsche Gent was de tegenstander en Feyenoord kon nog niet beschikken over de interantionals. Zo stond Bijlow op het doel en waren Hall, Fer, Senesi en Malacia de verdedigers. Op het middenveld was er een plek voor nieuweling Guus Til, die wordt gehuurd van Spartak Moskou. De oud-AZ'er speelde naast Burger en Toornstra en de aanval bestond uit Antonucci, Linssen en Sinisterra.

Het duel was te zien via het YouTube-kanaal van Feyenoord. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en met de rust werd er flink doorgewisseld. Zo kwamen onder meer Diemers, Haps en Bannis het veld in. Feyenoord verspeelde in de persoon van Achraf El Bouchataoui na rust eenvoudig de bal en oud-Eredivisiespeler Tarik Tissoudali profiteerde daarvan.

Noufal Bannis was net ingevallen en wilde graag wat laten zien. Met wat geluk kreeg hij het schot van El Bouchataoui voor zijn voeten en dus schoot hij de 1-1 binnen. Verder creëerde het weinig kansen en dus bleef het gelijk. Slot zal dus gematigd terugkijken op de eerste wedstrijd, maar volgende week tegen AEK Athene staat het volgende duel alweer op het programma.