Terug op bekend terrein: basisplaats voor Dolberg in Amsterdam

26 juni 2021, 17:02   Bijgewerkt: 26 juni 2021, 20:05

Kasper Dolberg begint zaterdagavond in de basis bij Denemarken in de achtste finale tegen Wales. De 23-jarige aanvaller is bij de Denen de vervanger van Yussuf Poulsen, die vanwege een blessure in de wedstrijdselectie ontbreekt. De ontmoeting tussen Denemarken en Wales wordt in de Johan Cruijff ArenA gespeeld en begint om 18.00 uur.

Denemarken plaatste zich voor de achtste finale van het EK door in een groep met België, Finland en Rusland op de tweede plaats te eindigen. Na nederlagen tegen Finland (0-1) en België (1-2) leek het toernooi bijna voorbij voor de Denen, maar dankzij een overwinning op Rusland (1-4) werd op basis van onderling resultaat de volgende ronde bereikt.

Dolberg maakte in de wedstrijd tegen Rusland zijn EK-debuut. De voormalig spits van Ajax, tegenwoordig in dienst van OGC Nice, kreeg als invaller een halfuur speeltijd. Tegen Wales mag hij het door een blessure van Poulsen vanaf het eerste fluitsignaal laten zien. Ten opzichte van het duel met Rusland heeft bondscoach Kasper Hjulmand zijn opstelling op nog een plek gewijzigd: Jens Stryger Larsen vervangt de afwezige Daniel Wass.

Bij Wales zullen alle ogen gericht zijn op Gareth Bale, die zijn land als aanvoerder door de groepsfase loodste. De Welshmen veroverden in een groep met Italië, Zwitserland en Turkije vier punten en eindigden daarmee op de tweede plaats. Tegen Zwitserland werd gelijkgespeeld (1-1), Turkije werd verslagen (0-2) en groepswinnaar Italië was een maatje te groot (1-0).

Vanuit Nederlands oogpunt is de wedstrijd tussen Wales en Denemarken interessant, daar de winnaar van het duel de tegenstander van Oranje in de eventuele kwartfinale zal zijn. De ploeg van bondscoach Frank de Boer hoopt zich zondag tegen Tsjechië te kwalificeren voor de laatste acht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen