Malen of Weghorst? De Boer houdt kaarten tegen de borst

26 juni 2021, 18:26   Bijgewerkt: 26 juni 2021, 19:58

Het is nog even afwachten wie de aanvalspartner van Memphis Depay tegen Tsjechië wordt. Frank de Boer wilde zaterdag tijdens de persbijeenkomst richting de achtste finale nog niet kwijt of hij voor Donyell Malen of Wout Weghorst kiest. De ontmoeting tegen Tsjechië staat voor zondagavond 18.00 uur op het programma en wordt in Boedapest gespeeld.

Wordt het Malen of Weghorst tegen Tsjechië? Diverse prominenten hebben zich de afgelopen dagen uitgelaten over de kwestie, maar De Boer wilde daags voor de wedstrijd in de Hongaarse hoofdstad nog niet kwijt met wie hij gaat starten. "Tsjechië probeert heel vroeg druk te zetten. Dat zou kunnen betekenen dat er ruimte is en je een snelle speler nodig hebt. Maar als je niet onder de druk uit kunt spelen, heb je een aanspeelpunt nodig", leidde De Boer zijn antwoord op de prangende vraag in.

"Beide kwaliteiten zou je kunnen gebruiken. We gaan morgen ziet wie er speelt, of het Donyell of Wout wordt", aldus De Boer, die onder de indruk is van de tegenstander van zondag. "Tsjechië is een eenheid. Ze weten heel goed wat ze willen. Ze willen vroeg storen en hebben duelkracht. Dat hebben ze ook in en tegen België laten zien door daar met 1-1 gelijk te spelen. En in de groepsfase hebben ze gewoon 1-1 tegen de vice-wereldkampioen gespeeld. Als er ruimte ligt, spelen ze over de grond en als dat niet kan, hebben ze veel lopende mensen die diep gaan. Het is een moeilijke tegenstander om te bestrijden."

De voorbije dagen heeft Oranje zich in alle rust kunnen voorbereiden op de achtste finale. "We hebben de stekker er even uit getrokken. We waren een dagje vrij en hebben daarna de draad opgepakt. We hebben continu opgelet of er nog steeds met ons hoofd bij zijn en de spelers geattendeerd dat zij dat ook bij zichzelf en hun teamgenoten moeten aankaarten als er verslapping is. Ik ben daar in elk geval niet bang voor."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen