Linssen looft 'nieuweling: "Hij is nu een echte vent"

26 juni 2021, 18:37

Bryan Linssen is met Feyenoord met een gelijkspel aan het nieuwe seizoen begonnen. Tegen het Belgische Gent bleven de Rotterdammers steken op 1-1. Op de clubwebsite van de Rotterdammers velt de kleine aanvaller zijn oordeel over de nieuwe spelers die zich afgelopen week in de kleedkamer meldden.

Ramon Hendriks keerde deze zomer terug in de Kuip, nadat hij afgelopen seizoen op huurbasis naar NAC Breda werd gestuurd. "Ik heb niet met hem samengespeeld, maar ik heb beelden van vorig jaar gezien. In de voorbereiding heb ik een paar keer met hem getraind. Hij is geen jongetje meer, hij is een echte vent. Hij kleunde er overal in. Voor hem was die stap naar NAC goed, hij is sterker geworden."

Het hart van de Feyenoord-defensie werd voor rust gevormd door Marcos Senesi en Leroy Fer. Laatstgenoemde verhuisde van het middenveld naar de achterhoede. "Ik zei tegen Fer dat hij het goed deed", aldus Linssen. "Stabiel, hij wist wat hij moest doen. Eigenlijk merkte je helemaal niet dat het normaal een middenvelder is." 

Het waren dus vooral de verdedigers die gecomplimenteerd werden. Ook Hendriks zelf kon tevreden terugblikken op zijn optreden. "Vorig jaar in de voorbereiding was ik echt een jongen uit de jeugd. Nu heb ik al een aantal wedstrijden gespeeld in het betaald voetbal. Je merkt wel dat je een stukje ervaring meeneemt: anders je duels ingaat en nadenkt over dingen die je doet. Dat neem je zeker mee."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen