Oranje-dagboek #15: underdog Tsjechië kent drama-voorbereiding

26 juni 2021, 22:32

Het Nederlands elftal stapte vanochtend in het vliegtuig richting Boedapest, waar in de Puskás Arena de achtste finale tegen Tsjechië op het programma staat. De wedstrijd wordt komende zondag afgewerkt en het Nederlands elftal lijkt topfavoriet. In de mogelijke kwartfinale is de tegenstander na vanavond ook al bekend: Denemarken versloeg Wales in de eerste achtste finale

De Boer verbergt ambities niet

Bondscoach Frank de Boer windt er na de succesvol verlopen groepsfase geen doekjes omheen: voor Oranje is het vizier volledig gericht op het winnen van het EK. "Als we de laatste vier halen, afhankelijk van hoe we hebben gespeeld, hebben we het denk ik goed gedaan", aldus De Boer op de persconferentie. "Maar we willen eigenlijk alleen in de grachten op een boot staan, dat is ons doel. Niet de finale halen, maar het EK winnen. Ons doel is de grachten, dan is het helemaal geslaagd." De coach wilde nog niets loslaten over zijn keuze tussen Donyell Malen en Wout Weghorst.

Nare voorbereiding Tsjechië

Voor Tsjechië verloopt de voorbereiding op de cruciale ontmoeting met het Nederlands elftal in de achtste finale bepaald niet vlekkeloos. Aanvankelijk zou de opponent van Oranje deze middag in het vliegtuig richting speelstad Boedapest stappen, maar wegens een technisch mankement aan het vliegtuig moest de vlucht worden uitgesteld. Ook kwam er slecht nieuws uit de ziekenboeg. Captain Vladimir Darida kampt met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/386731/meer-problemen-in-het-tsjechische-kamp-captain-twijfelgeval/,_blank,fysieke problemen] en moet het duel met Nederland zondag mogelijk laten schieten.

Tsjechen bombarderen Oranje tot favoriet

In Tsjechië lijken ze maar wat graag in de rol van underdog te kruipen voor de achtste finale. Zo verwacht de Tsjechische oud-Ajacied Tomas Galasek dat Oranje de betere partij is. "We zijn sterk gegroeid als team, maar we hebben niet de individuele kwaliteit die grote landen als Frankrijk, Spanje en ook Nederland wel hebben. Met het overleven van de groepsfase hebben wij de doelstelling voor dit toernooi al gehaald. Nu gaan we kijken wat er nog meer mogelijk is", zegt de assistent-coach tegen De Telegraaf. Daar sluit ex-international Karel Poborskyzich in gesprek met Sport zich bij aan. "Maar er liggen ook kansen. De verdediging van Nederland is niet geweldig: we gaan zeker scoren."

Wedstrijdbeeld nu al bekend

Vanuit het Tsjechische kamp en door kenners van het Tsjechisch voetbal werd al veelvuldig vooruitgeblikt op het duel met Nederland. Iedereen lag qua verwachting behoorlijk goed op een lijn: Oranje zal proberen te voetballen en Tsjechië hoopt de tegenstander in de omschakeling te kunnen verrassen. De Tsjechen zien weinig zwakke punten bij Oranje en speler van Slavia Praag Mick van Buren gaf Nederland alvast een tip. Het Tsjechische centrum heeft namelijk een flink gebrek aan snelheid.

Oranje op socials

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen