'Ajax denkt met peperdure Bergwijn aan nog een aanvaller'

27 juni 2021, 08:39

Ajax wordt de laatste dagen veelvuldig in verband gebracht met Steven Berghuis en Kamaldeen Sulemana, maar de club heeft ook de komst van Steven Bergwijn nog niet opgegeven. Hij moet de overstap maken van Tottenham Hotspur naar Amsterdam.

The Daily Mail weet dat directeur voetbalzaken Marc Overmars diep in de buidel moet tasten als de aanvaller daadwerkelijk over moet komen vanuit Londen. De Engels club vraagt naar verluidt 27 miljoen pond, omgerekend ruim 31 miljoen euro voor de buitenspeler. Dat bedrag betaalden de Londenaren ook aan PSV anderhalf jaar geleden. Bergwijn speelde afgelopen seizoen uiteindelijk mee in 21 competitieduels, waarin hij één keer wist te scoren en vier keer de aangever was bij een doelpunt. 

Bergwijn zat voor het Europees kampioenschap bij de voorselectie van Oranje, maar viel op het laatste moment af. Voor de aanvaller kan het dus ook een interessante optie zijn om zich in eigen land in de kijker van de bondscoach te spelen. In het verleden was hij al actief in de jeugdopleiding van Ajax. Die verruilde hij voor de opleiding van PSV, waar hij ook debuteerde in het betaald voetbal.

Het is de vraag hoe serieus de interesse is van Ajax. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de landskampioen in één transferzomer drie buitenspelers gaat halen. Berghuis is voor vier miljoen euro op te pikken bij Feyenoord, terwijl Sulemana naar verluidt vijftien miljoen euro kost. Bergwijn heeft meerdere opties, ook vanuit de Bundesliga zou er interesse zijn voor de buitenspeler van Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen