Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Tsjechië

27 juni 2021, 08:19   Bijgewerkt: 27 juni 2021, 16:32

Het Nederlands elftal strijdt vanavond tegen Tsjechië om een plek in de kwartfinale van het EK. Het is nog even afwachten met welke elf spelers Oranje aantreedt in de Puskás Aréna, maar het ligt in de lijn der verwachting dat bondscoach Frank de Boer ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Noord-Macedonië één wijziging doorvoert.

Eigenlijk zijn negen spelers wel zeker van een basisplaats. Dat zijn degenen die in de groepsfase tegen Oekraïne (3-2), Oostenrijk (2-0) en Noord-Macedonië (3-0) startten. Maarten Stekelenburg zal tegen Tsjechië onder de lat staan, Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Patrick van Aanholt zullen de verdediging vormen, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum worden op het middenveld verwacht en Memphis Depay is de onbetwiste aanvalsleider.

Op het middenveld moet De Boer een keuze maken tussen Marten de Roon en Ryan Gravenberch. De Roon verscheen in de eerste twee wedstrijden aan de aftrap, maar kwam tegen Noord-Macedonië niet in actie. Dat had te maken met het feit dat de speler van Atalanta op scherp stond, waardoor Gravenberch een kans in de basis kreeg. Het lijkt erop dat De Roon tegen Tsjechië 'gewoon' in de basis terugkeert en Gravenberch naar de bank wordt verwezen.

Voorin lijkt de keuze wat lastiger. Keert Wout Weghorst terug in het team of behoudt Donyell Malen zijn basisplaats? Daags voor de wedstrijd hield De Boer zijn kaarten tegen de borst. "Tsjechië probeert heel vroeg druk te zetten. Dat zou kunnen betekenen dat er ruimte is en je een snelle speler nodig hebt. Maar als je niet onder de druk uit kunt spelen, heb je een aanspeelpunt nodig. We gaan morgen ziet wie er speelt, of het Donyell of Wout wordt", zei De Boer.

Verwacht wordt dat de keuze van De Boer valt op Malen, die zowel tegeen Oostenrijk als Noord-Macedonië een assist gaf. In de 93 minuten die hij in de eerste wedstrijden van het EK speelde, creëerde de PSV-aanvaller vier grote kansen. Alleen Gareth Bale creëerde in de groepsfase meer grote mogelijkheden, maar de Welshman had in alle wedstrijden een basisplaats.

Vermoedelijke opstelling Oranje:

Maarten Stekelenburg; Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Patrick van Aanholt; Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Marten de Roon; Memphis Depay, Donyell Malen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen