Tsjechische bondscoach: "Oranje is morgen favoriet"

26 juni 2021, 22:05   Bijgewerkt: 26 juni 2021, 22:14

De Tsjechische bondscoach Jaroslav Silhavy denkt dat het Nederlands elftal de grote favoriet is voor een plek in de kwartfinale. Zijn elftal en Oranje nemen het zondagavond tegen elkaar op in strijd om een plekje bij de laatste acht van het Europees kampioenschap. Toch denkt hij niet dat zijn ploeg op voorhand al kansloos is.

"Het Nederlands elftal is morgen favoriet", is hij duidelijk op de voorbereidende persconferentie. "Wij kunnen echter een lastige tegenstander zijn en het Nederlands elftal verrassen. Het is namelijk maar één wedstrijd." De bondscoach is onder de indruk van het Nederlands elftal. "Ze kunnen vaak heel snel overschakelen op de aanval en zetten heel snel druk."

Tsjechië wil loeren op de omschakeling. "Ik denk dat we het moeten hebben van de counters. Wij zullen morgen op ons best moeten zijn, anders wordt het denk ik een lastig verhaal." Tsjechië eindigde uiteindelijk op de derde plaats in poule D, achter Engeland en Kroatië. In diezelfde groep werd Schotland laatste.

De Tsjechen kenden een vervelende aanloop naar de ontmoeting met Oranje in de achtste finales. Aanvoerder Vladimir Darida is mogelijk niet fit genoeg voor de clash. Het vliegtuig van de Tsjechen richting speelstad Boedapest werd bovendien afgekeurd wegens technische mankementen, waardoor het uren vertraging opliep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen