Arnautovic hekelt VAR: "Heeft niets meer met voetbal te maken"

27 juni 2021, 10:59

Marko Arnautovic heeft zaterdagavond na zijn afgekeurde doelpunt tegen Italië zijn gal gespuwd over de beslissing van de scheidsrechter om zijn treffer af te keuren. De voormalig speler van FC Twente zag zijn treffer afgekeurd worden na een ingrep van de VAR, waardoor Oostenrijk en Italië uiteindelijk gingen verlengen. Door het besluit werd een gigantische stunt voorkomen.

Volgens Arnautovic had het doelpunt echter gewoon kunnen blijven staan. "Als we het geluk aan onze kant hadden gehad, stonden we na negentig minuten op voorsprong en gingen we door. Maar het verhaal van de VAR is wel bekend: je kunt niet meer juichen na een doelpunt, je moet altijd wachten op de VAR. Soms is het buitenspel, soms een overtreding en soms een doelpunt. Dit heeft niets meer met voetbal te maken."

Als de treffer van de nationale ploeg van Oostenrijk op de borden was blijven staan, dan was Italië uitgeschakeld. "Ik denk namelijk niet dat Italië de 0-1 achterstand nog ongedaan had gemaakt. Italië was weliswaar heel sterk en ze hebben veel kwaliteit, maar we hebben ze heel goed tegengehouden. We speelden een hele goede wedstrijd, maar het zat helaas niet mee. Het ontbrak ons aan geluk."

Lees ookItalië breekt wereldrecord: geen land hield zo lang de nul

Voor de aanvaller zal de uitschakeling door zijn afgekeurde goal nog wel even nadreunen. "We moeten het accepteren, maar voor mij is dit heel moeilijk." Al met al kon Arnautovic wel tevreden zijn. "We hebben het geweldig gedaan en waren ontzettend dichtbij de kwartfinale. Dat wilde iedereen, dus op dit moment is niemand blij met wat we hebben bereikt."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen