Tiental Oranje verslikt zich in stug Tsjechië en kan koffers pakken

27 juni 2021, 19:59   Bijgewerkt: 27 juni 2021, 20:43

Het Nederlands elftal is er zondagavond niet in geslaagd om de kwartfinales van het EK te bereiken. In Hongarije bleek een stug Tsjechië verrassend met 0-2 te sterk voor de ploeg van bondscoach Frank de Boer. Een rode kaart voor Matthijs de Ligt bleek de opmaat voor een dramatische avond voor Oranje.

De Boer en Jaroslav Silhavý besloten allebei hun basiself te wijzigen. De Boer verwees Wout Weghorst en Ryan Gravenberch naar de reserevebank om zo plaats te maken voor Donyell Malen en Marten de Roon. Silhavý moest zijn ploeg noodgewongen aanpassen omdat Vladimir Darida (blessure) en Jan Boril (schorsing) ontbraken op Hongaarse bodem. Vladimír Coufal en Antonín Barák verschenen daarom aan de aftrap.

Daarna kroop Tsjechië steeds meer uit de schulp, al bleef de dreiging beperkt tot counters via Patrik Schick. De spits was echter de bliksemafleider bij de eerste grote kans voor zijn ploeg. Tomás Soucek dook ineens op voor het doel van Maarten Stekelenburg, maar zijn kopbal verdween ruim voorlangs. De beste mogelijkheid van de eerte helft was vervolgens voor Barák, die in het vijfmetergebied van Oranje veel tijd nodig had en uiteindelijk van de bal werd gegleden door De Ligt. Aan de andere kant bleven kansen voor Oranje uit.

Na de thee werd de wedstrijd een stuk spectaculairder. Malen kreeg een uitgelezen mogelijkheid om Oranje op voorsprong te schieten, maar Vaclík bracht uitstekend redding. Aan de andere kant was er een negatieve hoofdrol voor De Ligt. Hij voorkwam met zijn handen dat Schick richting Stekelenburg kon en kreeg in eerste instantie een gele kaart van scheidsrechter Sergey Karasev. De arbiter werd echter naar de zijkant geroepen door de VAR en besloot na het bekijken van de beelden om de centrumverdediger alsnog met rood van het veld te sturen.

In de slotfase probeerde Oranje nog met man en macht voor een aansluitingstreffer te zorgen. De Boer bracht Weghorst en Steven Berghuis nog binnen de lijnen, maar zij waren ook niet in staat om de wedstrijd nog spannend te maken. De Tsjechen gaan zich richten op de kwartfinales van het EK. Aanstaande zaterdag (18.00 uur) wacht in Baku het treffen met Denemarken.

Man of the Match: Tomás Holes

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen