Been niet in paniek na forse nederlaag NEC

23 juli 2006, 00:01

Het wil nog altijd niet vlotten bij NEC. De ploeg uit Nijmegen kent een uiterst moeizame voorbereiding en zaterdag bereikte de sportieve dip een voorlopig dieptepunt met een 3-0 nederlaag tegen het Belgische Westerlo. Volgens Mario Been, de trainer van de Gelderse club, heeft dit vooral te maken met een gebrek aan scherpte en efficiëntie in de voorhoede.

"Het probleem is nog altijd hetzelfde: met de kwaliteit die we voorin hebben, creëren we te weinig kansen", zegt Been tegen Omroep Gelderland. "We haalden vooral in de eerste helft tegen Westerlo een aardig niveau, ik vond ons zelfs beter spelen dan vorige week tegen Telstar. Bovendien moet je ook realistisch zijn. Voor Westerlo begint de competitie volgende week al, ze waren een stuk scherper dan wij."

Om zijn selectie voor het begin van de competitie toch nog een kwaliteitsimpuls te geven, heeft Been onder meer Brett Holman op het oog als potentiële aanwinst. De Australiër traint vanaf maandag mee met Jong Feyenoord en wil dolgraag naar Nijmegen. Ook Been hoopt dat de transfer rond komt. "Hij kan goed een goal maken en goed voetballen. Ik denk dat hij het niveau van de eredivisie absoluut aan kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen