De Vrij ontkent onderschatting en neemt het op voor De Ligt

27 juni 2021, 23:02

Stefan de Vrij zag van dichtbij hoe zijn partner achterin, Matthijs de Ligt, de wedstrijd van Oranje definitief uit handen gaf. De verdediger ontving rood voor een handsbal, waarna Tsjechië aanzette en met 0-2 won. "Voor m'n gevoel kreeg hij een duwtje", oordeelde De Vrij. "Daarna was er een moment waarop hij de bal met zijn hand raakte."

Net als Denzel Dumfries wil ook De Vrij de schuld van de verloren wedstrijd echter niet bij De Ligt leggen. Hij sprak na afloop juist erg lovend over zijn ploeggenoot, die zelf wel het boetekleed aantrok. "Hij heeft een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel", verklaarde De Vrij tegenover de [a,https://nos.nl/collectie/13781/video/2386944-de-vrij-weet-zeker-dat-matthijs-sterker-wordt-van-dit,_blank,NOS]. "Voor zijn leeftijd is hij enorm volwassen. Hij is nog heel jong, maar hij draait al lang mee. Hij heeft geweldige stappen gezet, het is echt een topverdediger. Voor hem is dit natuurlijk heel zwaar, maar ik weet zeker dat hij hier alleen maar sterker van wordt."

Lees ook: De Ligt schuldbewust: "Je verliest de wedstrijd door mij"

De nederlaag zelf wilde De Vrij niet aan onderschatting wijten. "Het is niet zo dat we dachten dat hier even 1, 2, 3 gingen winnen. Tsjechië heeft een heel goed team, een eenheid die heel hard voor elkaar werkt. We wisten dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden, maar hadden alle vertrouwen in een goed resultaat. Helaas staan we hier niet met een overwinning."

"Je ziet dat details het verschil kunnen maken", stelde De Vrij, op zoek naar een verklaring voor de nederlaag. "We hadden zeker meer kunnen doen, ook in de eerste helft. We hebben toch wat kansjes gecreëerd en eigenlijk maar één weggegeven. Er was niks aan de hand. In de tweede helft begonnen we goed en konden we op 1-0 komen. Dat laten we na en helaas sta je een minuut later met tien man."

Vanaf dat moment werd het een heel lastig verhaal voor Oranje. "Je probeert het wel, probeert het goed neer te zetten. Dan helpt het niet dat je uit een spelhervatting een doelpunt tegen krijgt en dat je vanaf dan moet. Daarvoor kon je misschien nog in een blok komen en op de counter loeren, maar zo'n tegengoal helpt dan niet", aldus De Vrij, die van wanhoop niet wilde spreken. "We hebben het met z'n allen tot het einde geprobeerd. Dat is niet makkelijk en helaas lukt het dan niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen