Deense bondscoach baalt: "Had liever tegen Nederland gespeeld"

27 juni 2021, 23:43

Oranje plaatste zich zondagavond niet voor de kwartfinale en speelt dus niet tegen Denemarken. De Deense bondscoach Kasper Hjulmand kwam na afloop van de Tsjechische zege met een onverwachte conclusie.

Waar Nederland vooraf namelijk als grote favoriet werd gezien, ziet Hjulmand dat anders. Hij baalt juist dat hij het volgens hem lastigere Tsjechië treft. "Tsjechië is fantastisch", werd hij geciteerd door het Deense Tipsbladet. "Ik had liever tegen Nederland gespeeld. Tsjechië is een waanzinnig goede ploeg", vervolgde hij zijn - waarschijnlijk onbedoelde - sneer naar Oranje.

Hjulmand lijkt bij de ploeg van Frank de Boer een bepaalde intensiteit te missen, iets wat hij bij Tsjechië wel terugziet. "Ik denk dat we onze tegenstanders tot nu toe door onze intensiteit hebben verslagen. Nu treffen we een team waarvoor dat ook geldt. We moeten voorbereid zijn op een ploeg die net zo hard werkt en met dezelfde intensiteit speelt."

Tsjechië en Denemarken treffen elkaar zaterdagavond in de kwartfinale van het EK. De winnaar van dat duel speelt in de halve finale tegen Duitsland, Engeland, Zweden of Oekraïne. Twee van die vier ploegen zullen deze dinsdag nog afvallen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen