Lokhoff keert niet terug bij NAC, Penders vertrekt naar Eindhoven

28 juni 2021 – Het belangrijkste deel van de onrust bij NAC Breda ontstond de afgelopen tijd na het vertrek van de kersverse Ton Lokhoff. Vervolgens gingen de supporters zich mengen in de enorme soap en dat betekende het vertrek van Maurice Steijn na schandalige bedreigingen aan diens adres. Toch heeft het vooralsnog weinig succes gehad, want Lokhoff lijkt niet terug te keren bij de Eerste Divisie-club.

Lokhoff keert niet terug bij NAC, Penders vertrekt naar Eindhoven

Dat schrijft BN/De Stem althans. Het regionale medium schrijft dat de raad van commissarissen (rvc) en algemeen directeur Mattijs Manders geen poging hebben gedaan om Lokhoff te verleiden tot een snelle terugkeer. De clubman gaf zelf al redelijk snel aan na het vertrek van Steijn er mogelijk wel voor open te staan, maar aan de orde is het momenteel niet.

'Sinds hij zijn technisch directeurschap opgaf vanwege het conflict met de eveneens vertrokken trainer Maurice Steijn, is er zelfs geen contact meer geweest tussen Manders en Lokhoff. Datzelfde geldt voor de rvc', schrijft de ochtendkrant. Manders zelf zou meer voelen voor een technisch hart, ondanks dat de aandeelhouders eerder wel spraken over een nieuwe technisch directeur.

Lees ookLokhoff zet deur op een kier voor spraakmakende rentree

Vooralsnog vult Manders die positie zelf in en dat is best opmerkelijk. 'De man die volgens Manders een technisch directeur zou worden die in de blubber langs het veld zou staan, heeft na diens vertrek nooit meer iets gehoord van de algemeen directeur. De goede verstaander kan hieruit opmaken dat Lokhoff voor de huidige beleidsbepalers een gepasseerd station is', stelt het dagblad. 

Penders naar FC Eindhoven
Het was ook Manders die lang voor de gang van Penders naar FC Eindhoven ging liggen, maar na langere tijd van interesse is die deal maandagochtend tóch rondgekomen. De voormalig verdediger is de nieuwe hoofdcoach van de Eerste Divisie-club, die voor het nieuwe seizoen nog geen hoofdcoach aangesteld had. Hij vertrekt daardoor als trainer van het O21-team bij NAC Breda. Hij tekent een contract voor twee seizoenen bij de club uit Eindhoven.  

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd