Vroegtijdige uitschakeling op EK kost KNVB miljoenen euro's

28 juni 2021, 09:16

De voortijdige uitschakeling van het Nederlands elftal kost de KNVB miljoenen euro's. Doordat Frank de Boer met zijn ploeg al in de achtste finales werd uitgeschakeld, loopt de Nederlandse voetbalbond heel veel prijzengeld mis. 

Dat blijkt uit berekeningen van Voetbal International. Oranje voetbalde in de groepsfase een kleine zestien miljoen euro bij elkaar: 9,25 miljoen euro als startpremie, voor het EK gevolgd door driemaal een overwinningsbonus van anderhalf miljoen euro én de plaatsingspremie voor de achtste finales: twee miljoen euro. Opgeteld 15,75 miljoen euro.

Maar dat had nog meer dan verdubbeld kunnen worden in het restant van het toernooi. Bij een zege op Tsjechië was er bijvoorbeeld 3,25 miljoen euro in de kassa van de KNVB gekomen en dat neemt in de volgende rondes alleen maar toe: vijf miljoen voor het bereiken van de halve finale. Werd ook die wedstrijd gewonnen, dan had Oranje nog zeven (als verliezend finalist) of tien miljoen (als EK-winnaar) kunnen bijschrijven.

Lees ookTransferspecialist Schira: KNVB ontslaat De Boer

Als het EK gewonnen was door het Nederlands elftal, dan had men in Zeist ruim 35 miljoen euro als extraatje gehad. In het scenario dat in elk geval de halve finale gehaald was – wat gezien de kant van het toernooi een realistische optie leek – dan stond de teller op liefst 24 miljoen euro. In dat kader is de opgehaalde bijna zestien miljoen euro eigenlijk te weinig.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen