NEC apetrots op binnenhalen van gewild talent Mattsson

28 juni 2021, 14:15

NEC heeft opnieuw doortastend gehandeld op de transfermarkt en heeft maandagmiddag Magnus Mattsson (22) officieel gepresenteerd. De aanvaller komt over van Silkeborg IF en tekent een contract voor liefst drie seizoenen in Nijmegen, met de optie voor nog een extra jaar. De reden daarvan is simpel: de club is uiterst gelukkig met de aanwinst.

"In de O-17 viel Magnus me al op bij Silkeborg, dat overigens een uitstekende opleiding heeft. Ook Kasper Dolberg komt er vandaan", duidt technisch directeur Ted van Leeuwen de transfer op de clubsite. "Magnus is een elegante speler die als aanvallende middenvelder en op beide vleugels uit de voeten kan. Hij scoort makkelijk en was in hoge mate verantwoordelijk voor de promotie van Silkeborg IF naar de Superliga." 

Met 22 doelpunten in dertig officiële wedstrijden had hij een aanzienlijk aandeel afgelopen seizoen, maar daarmee speelde hij zich ook in de kijker van heel veel andere Europese clubs. "We zijn heel verheugd dat hij voor NEC heeft gekozen, want er was veel belangstelling voor hem. Met zijn aanstekelijke manier van voetballen zal hij zeker in de smaak vallen van onze supporters, die van attractief voetbal houden."

De doortastendheid van NEC is niet alleen bij deze transfer zichtbaar, ook Lasse Schöne (sc Heerenveen), Danny Vukovic (transfervrij) en Mikkel Duelund (Dinamo Kiev) werden al knap gepresenteerd door de gepromoveerde club. De transferzomer zou met de komst van Klaas-Jan Huntelaar (37), wat nog altijd niet uitgesloten is, nog maar glans kunnen krijgen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen