Keuze minder voor Koeman: Dembélé maanden uit de roulatie

28 juni 2021, 18:20

Ronald Koeman kan de komende maanden definitief niet beschikken over Ousmane Dembélé. De 24-jarige aanvaller uit Frankrijk is succesvol geopereerd aan zijn knie, nadat hij geblesseerd raakte tijdens het tweede EK-groepsduel tegen Hongarije. De aanvaller is onder het mes gegaan wegens een knieblessure.

Dembélé is geopereerd in Finland, waardoor hij nu vier maanden geblesseerd moet toekijken. Voor Ronald Koeman zal het een flinke domper zijn. De buitenspeler was afgelopen seizoen goed voor elf treffers in 44 duels verspreid over alle competities. De aanvaller was geen vaste waarde in zijn keurkorps, maar behoorde regelmatig tot het opstellingsformulier.

Voor Koeman valt daarmee één keuze in zijn ruime aantal mogelijkheden voor in de voorhoede af. Lionel Messi lijkt zijn contract bij Barça te gaan verlengen, terwijl Ansu Fati op de weg terug is van een slepende knieblessure. Ook Antoine Griezmann behoort tot zijn opties, terwijl Memphis Depay en Sergio Kun Agüero al transfervrij zijn gehaald. Koeman hoopt deze zomer afscheid te nemen van Martin Braithwaite en Philippe Coutinho.

Frankrijk bereikte de achtste finales van het Europees kampioenschap door in de poule des doods op de eerste plek te eindigen. In de eerste knock-outwedstrijd is Zwitserland maandagavond de tegenstander.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen