Spanje overleeft doelpuntenfestijn tegen Kroatië

28 juni 2021, 20:38   Bijgewerkt: 28 juni 2021, 23:51

Spanje heeft Kroatië met 5-3 verslagen in een wedstrijd die zo goed als zeker bestempeld zal worden als 'wedstrijd van het toernooi'. Een ongelooflijke blunder van keeper Unai Simón leek hersteld door drie Spaanse doelpunten, maar in de slotfase sloegen de Kroaten nog twee keer toe. Hierdoor volgde een verlenging, waarin uitgerekend Alvaro Morata de winnende goal scoorde en Mikel Oyarzabal de wedstrijd in het slot gooide.

In de openingsfase was het La Furia Roja dat domineerde en de betere kansen creëerde. Koke was heel dicht bij de openingstreffer toen hij na een goede loopactie voor Dominik Livakovic gezet werd, maar de keeper kwam als winnaar uit de strijd. Enkele minuten later zag de keeper aan de overkant, Unai Simón, er toch heel wat minder goed uit. Pedri speelde de bal terug op zijn doelman, die de pass totaal verkeerd inschatte, waarna die in het eigen doel belandde: 1-0. Een sterk begin van Spanje werd zo overschaduwd door deze verschrikkelijke blunder.

Ook in het tweede bedrijf was Spanje oppermachtig in balbezit. Kroatië trok zich terug op de eigen helft en gokte op countermogelijkheden. De druk werd ze na een uur spelen echter te groot, toen een voorzet van Ferran Torres op het hoofd van Cesar Azpilicueta belandde. Die faalde niet van dichtbij en zette daarmee de 2-1 op het scorebord. Ook na dit doelpunt bleven de Spanjaarden dominant in balbezit, ondanks dat Kroatië iets meer aandrong en Simón nog een aantal keren reddend op moest treden.

In de extra tijd golfde het spel op en neer, met grote kansen voor onder andere Andrej Kramaric en Dani Olmo. Na honderd minuten spelen was het uitgerekend Alvaro Morata, 'de man die nooit scoort', die na een voorzet van Olmo kalm bleef en daarna vernietigend de 4-3 binnenknalde. Een euforie ontstond bij de Spaanse spits dat menig voetbalfan kippenvel bezorgde. Die blijdschap werd enkele minuten later verdubbeld toen Mikel Oyarzabal, opnieuw na een pass van Olmo, voor rust ook nog de 5-3 binnenschoof.

Ditmaal kwam Kroatië de achterstand niet meer te boven. De Spanjaarden controleerden de laatste minuten en speelden zo een plekje veilig in de kwartfinale met een zwaarbevochten overwinning. Spanje bevindt zich aan de loodzware kant van het knock-outschema, waardoor de volgende tegenstander Frankrijk of Zwitserland gaat zijn.

Man of the Match: Ferran Torres

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen