Welke bondscoach moet Oranje naar het WK leiden?

29 juni 2021, 10:00   Bijgewerkt: 29 juni 2021, 18:32

Het EK is pijnlijk ten einde gekomen voor Oranje en dat betekent dat we ons langzaam kunnen gaan richten op het WK van 2022 in Qatar. De grote vraag is welke bondscoach ons naar dat toernooi moet leiden. Frank de Boer stapte dinsdagmiddag op en dus is er haast bij het vinden van een geschikte opvolger. FCUpdate.nl zet de opties op een rij.

Giovanni van Bronckhorst

De geboren Rotterdammer zit zonder club na zijn vertrek bij het Chinese Guangzhou R&F. De 106-voudig international kende diverse successen met Feyenoord en werkte in het verleden als assistent bij Oranje Onder 21. Johan Derksen was maandagavond in De Oranjezomer duidelijk over Van Bronckhorst. "Ik vind Giovanni van Bronckhorst een waardige man die het Nederlands elftal kan vertegenwoordigen", opperde Derksen. De 72-jarige analist voorspelde maandag al dat de positie van De Boer na het debacle op het EK niet houdbaar meer was.

Louis van Gaal

Joachim Löw

Liefst vijftien jaar lang was Löw verantwoordelijk voor de prestaties van de nationale ploeg van Duitsland. Onder zijn leiding werden de Duitsers wereldkampioen in 2014 en pakte Die Mannschaft in 2017 de Confederations Cup. Nu vindt men het bij onze Oosterburen tijd voor een frisse wind en wordt er afscheid genomen van Löw. Misschien kan men vanuit Zeist een belletje plegen met Löw, die wordt opgevolgd door Hansi Flick. De laatste buitenlandse bondscoach van Oranje was de Oostenrijker Ernst Happel, die tussen 1977 en 1978 voor de groep stond.

Henk ten Cate

Erik ten Hag

Een naam die op het verlanglijstje van velen voorkomt is die van Erik ten Hag. De vraag is uiteraard of hij bereid is om Ajax - waar hij zeer op zijn plek zit - te verlaten voor deze zware klus. Zeker nadat hij onlangs zijn contract in Amsterdam nog verlengde. Wellicht dat de 51-jarige oefenmeester na enkele succesvolle jaren een avontuur als deze toch wil wagen.

Trekt de KNVB de stoute schoenen aan?

Het zou natuurlijk ook kunnen dat men in Zeist aan gaat kloppen bij een trainer die eigenlijk al een club heeft. Peter Bosz wordt wel eens genoemd, maar hij is net begonnen bij Olympique Lyon. Ronald Koeman was op zijn beurt succesvol met Oranje voordat hij naar FC Barcelona vertrok. De KNVB lijkt overigens niet bij machte om deze coaches los te weken bij hun clubs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen