Mbappé in zak en as: 'Ik wilde het team helpen, maar faalde'

29 juni 2021, 07:48

Tegen zo'n beetje alle verwachtingen in werd Frankrijk maandagavond uit het EK gekegeld door Zwitserland. De beslissende strafschop werd gemist door Kylian Mbappé, die na de onverwachte uitschakeling van de Fransen de verantwoordelijk op zich neemt.

Er werd dit EK veel verwacht van Mbappé, maar de ster van Paris Saint-Germain scoorde geen enkele keer en zal vooral herinnerd worden om zijn gemiste penalty tegen Zwitserland. 'Het verdriet is enorm na deze uitschakeling, we hebben ons doel niet kunnen bereiken. Het spijt me voor de strafschop. Ik wilde het team helpen, maar faalde', schrijft Mbappé op Instagram.

De penalty van Mbappé werd gestopt door Yann Sommer. 'Helaas zijn er ups en downs in de sport waar ik zo van hou. Ik weet dat jullie fans teleurgesteld zijn, maar ik wil jullie toch bedanken voor de steun en het feit dat jullie altijd in ons hebben geloofd. Het belangrijkste is om hier sterker uit te komen voor de volgende keer. Gefeliciteerd Zwitserland en veel succes gewenst.'

De Franse bondscoach Didier Deschamps neemt Mbappé weinig kwalijk. "Niemand kan kwaad op hem zijn. Als je de verantwoordelijkheid neemt, kan zoiets gebeuren", vertelde de keuzeheer na de uitschakeling. "Hij voelt zich schuldig, maar dat hoeft niet. De ploeg is een eenheid, dat is altijd zo geweest."

Deschamps krijgt bijval van captain Hugo Lloris. "We winnen samen en we verliezen samen. We zijn met z'n allen verantwoordelijk voor deze vroege uitschakeling. Er hoeven geen vingers te worden gewezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen