Dit is het flopelftal van de achtste finale op het EK

30 juni 2021, 12:30

Na de achtste finales is bekend geworden wie tot de acht beste landen van dit Europees kampioenschap behoren. De eerste knock-outronde zorgde direct voor veel spektakel, met onder meer drie verlengingen. Diverse spelers zakten daarin door het ijs. FCUpdate.nl zet de slechtste elf spelers van de achtste finale op een rij.

Doelman - Unai Simón: maakte een blunder die de wereld over ging. Zoiets mag een doelman op dit niveau natuurlijk nooit overkomen.

[photo,136970,left,]

Verdediger - Matthijs de Ligt: zijn handsbal leidde de uitschakeling van Oranje in. Natuurlijk was het wat ongelukkig, maar het was zeker niet de eerste keer dat hij vanwege hands in de spotlights stond.

[photo,136952,left,]

Verdediger - Clement Lenglet: ging pijnlijk in de fout, werd gewisseld en zag zijn teamgenoten zijn voorbeeld volgen. 

Verdediger - Benjamin Pavard: maakte ooit een wereldgoal tegen Argentinië op het WK, maar was ditmaal misschien wel de zwakste schakel. 

{image[348979][left-half][]}

Verdediger - Marcus Danielson: kreeg in de verlenging rood na een schandalige overtreding. In extremis gaf Zweden het uiteindelijk weg tegen Oekraïne.

Middenvelder - Georginio Wijnaldum: speelde op precies het verkeerde moment een van zijn slechtste wedstrijden in Oranje.

[photo,136951,left,]

Middenvelder - Thomas Müller: had 1-1 móéten maken, maar faalde en kon uitschakeling niet voorkomen tegen Engeland. 

Aanvaller: Kylian Mbappé: sloot het EK af met nul treffers achter zijn naam. De steraanvaller van Paris Saint-Germain kon ook tegen Zwitserland niet imponeren en miste vanaf elf meter de beslissende strafschop.

Aanvaller - Harry Wilson: luisterde zijn dramatische invalbeurt op met een meer dan terechte rode kaart.

[photo,136988,left,]

Aanvaller - Dejan Kulusevski: de speler van Juventus beschikt ontegenzeggelijk over talent, maar faalde tegen Oekraïne meermaals in de afronding.

Aanvaller - Memphis Depay: liet eigenlijk gedurende het hele EK te weinig zien. Tegen Tsjechië was het bar en boos.

[photo,136953,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen