BREAKING: De Boer niet langer bondscoach na teleurstellend EK

29 juni 2021, 16:33   Bijgewerkt: 29 juni 2021, 16:40

Frank de Boer is niet langer de bondscoach van het Nederlands elftal. Dat werd dinsdagmiddag bevestigd door de KNVB. Het teleurstellende resultaat tegen Tsjechië (0-2), dat uitschakeling voor Oranje betekende, heeft de trainer de kop gekost.

De evaluatie na het mislukte EK vond dinsdag plaats en daarom hing het nieuws al in de lucht. Er werd dinsdagmiddag zelfs al gespeculeerd over een mogelijke opvolger. Verschillende bronnen, onder wie De Telegraaf en Voetbal International kwamen met het nieuws dat het vertrek van De Boer definitief was, waarna uiteindelijk ook de KNVB zelf het nieuws bevestigde

De bond schreef hoe dinsdagmiddag een overleg plaatsvond tussen directeuren Nico-Jan Hoogma en Eric Gudde, De Boer zelf en zijn zaakwaarnemer Guido Albers. De trainer gaf in het gesprek zelf aan niet door te willen als bondscoach. Ook volgens zijn contract was al afgesproken dat zijn verbintenis niet verlengd zou worden wanneer de kwartfinale van het toernooi niet zou worden behaald. 

De Boer stond op 7 oktober 2020 tegen Mexico (0-1 nederlaag) voor het eerst aan het roer bij het Nederlands elftal en coachte in totaal vijftien wedstrijden. Daarvan werden er acht gewonnen (drie op het EK), vier gelijkgespeeld en drie verloren. De laatste van die verliespartijen - de uitschakeling tegen Tsjechië - werd hem echter fataal. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen