De Boer koos zélf voor vertrek: "Geen gezonde situatie"

29 juni 2021, 16:50

Frank de Boer koos er na de mislukte missie tegen Tsjechië zelf voor om op te stappen als bondscoach. Dat werd duidelijk uit het nieuwsbericht op de website van de KNVB. Daarin reageerde De Boer zelf op zijn vertrek en lichtte hij zijn besluit toe.

Zo stond dinsdagmiddag een gesprek met de KNVB-directie plaats, maar had de trainer zijn besluit zelf al genomen. "Vooruitlopend op de evaluatie heb ik besloten niet verder te gaan als bondscoach", vertelde hij. "De doelstelling (kwartfinale, red.) is niet behaald, dat is duidelijk. Toen ik in 2020 benaderd werd om bondscoach te worden, vond ik het een eer en een uitdaging, maar ik was me ook bewust van de druk die er meteen vanaf mijn aanstelling op zou komen te liggen."

"Die druk neemt nu alleen maar toe", vervolgde De Boer. "Dat is geen gezonde situatie voor mij, noch voor de selectie in aanloop naar zo'n belangrijke wedstrijd voor het Nederlands voetbal op weg naar WK-kwalificatie. Ik wil iedereen bedanken, natuurlijk de fans en de spelers. Complimenten ook aan de directie die hier op de campus voor een echt topsportklimaat hebben gezorgd."

Nico-Jan Hoogma

Ook KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma kwam met een reactie. Hij legde uit dat vooraf was afgesproken dat er een evaluatie plaats zou vinden, wanneer de kwartfinale van het EK niet bereikt zou worden. "We hadden op een beter EK ingezet, dat is niet gelukt. De keuze voor Frank heeft anders uitgepakt dan we hadden gehoopt."

"Er moet nu door mij, na goed intern overleg, een opvolger gevonden worden. Daarbij is haast geboden, want 1 september spelen we alweer de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in Oslo. We gaan nu verder evalueren, breder dan de coach alleen, het profiel aanscherpen, het werk doen wat van ons hier verwacht mag worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen