De ideale opvolger voor De Boer? "Louis van Gaal of Erik ten Hag"

29 juni 2021 – Louis van Gaal (69) is de ideale opvolger van Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij is - ongeveer op gelijke hoogte met Ajax-trainer Erik ten Hag (51) - de ideale kandidaat, zo stellen NOS-analisten Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen.

De ideale opvolger voor De Boer? "Louis van Gaal of Erik ten Hag"

Van Hooijdonk komt bij de NOS met Van Gaal op de proppen – ook omdat hij denkt dat Ten Hag moeilijk haalbaar is. "Als je Hoogma hoort, dan moet er een bondscoach komen te staan die af en toe met harde hand regeert. Wie ik dan voor me heb in Nederland, is Louis van Gaal. Ik weet niet of hij nog trek heeft na wat er is gebeurd", stelt de oud-international, die Henk ten Cate noemt als realistischer alternatief. "Dan moet je alle egootjes in de mand gooien en kijken naar: is hij een goede trainer? Ja."

Daarmee doelt de voormalig aanvaller op het verleden tussen de KNVB en Ten Cate, die momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten aan het werk is. Janssen ziet Ten Hag als de ideale nieuwe bondscoach. "Hij heeft bij Ajax een beetje hetzelfde meegemaakt. Hij kreeg kritiek op hoe hij over kwam, maar heeft iedereen voor zich gewonnen. Met mooi voetbal en heeft het goed gedaan met Ajax, óók in de Champions League. Hij is een trainer met een idee. Als je hem de tijd geeft, kan hij er wat moois van maken. Maar ambieert hij dat nu? Hij wil wel elke dag op het veld staan."

Lees ookKNVB denkt aan 'type Koeman' bij zoektocht naar bondscoach

In elk geval zou de voormalig middenvelder de hele technische staf op de schop gooien. "Er komt een nieuwe bondscoach, misschien moet je dan ook wel gaan kijken naar de technische staf. Ik zou de hele staf opnieuw inrichten, ja", stelt Janssen.

Oranje

gerelateerd