Alleen Blind en Hiddink deden het deze eeuw slechter dan De Boer

29 juni 2021, 21:28

Vijftien wedstrijden, zo lang duurde het bondscoachschap van Frank de Boer. De 0-2 nederlaag en daarmee EK-uitschakeling tegen Tsjechië is hem fataal geworden, zo bleek dinsdag. Al met al zette de trainer geen sterke cijfers neer met het Nederlands elftal. 

Van zijn vijftien wedstrijd wist De Boer er met Oranje acht te winnen. Drie daarvan waren uiteraard de groepsfasewedstrijden van het EK, twee in de kwalificatie voor het WK van 2022 en twee in de Nations League. De grootste was de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar, dat met 0-7 werd verslagen. Vier keer werd er gelijkgespeeld en drie keer verloor De Boer - waaronder dus de wedstrijd tegen Tsjechië. De 0-2 nederlaag in de achtste finale is samen met het 4-2 kwalificatieverlies tegen Turkije de zwaarste die hij met Oranje leed. 

Het levert hem een winstpercentage op van 53%, wat vergeleken met zijn voorgangers geen geweldig track record is. Alleen Danny Blind (41%, 7 van 17 wedstrijden) en Guus Hiddink (40%, 4 van 10 wedstrijden) deden het deze eeuw slechter. Interim-trainer Dwight Lodeweges (50% na slechts 2 wedstrijden) niet meegerekend. 

Ook de carrière van De Boer zelf kent met zijn mislukte Oranje-avontuur een nieuw dieptepunt. Zijn vijftien wedstrijden bij Oranje zijn er niet veel geweest, maar nog altijd meer dan bij zijn avonturen bij Inter en Crystal Palace. Daar kon hij na respectievelijk veertien en vijf wedstrijden al op zoek naar een nieuwe club. Gekeken naar zijn gemiddelde aantal punten per wedstrijd deed De Boer het bij Oranje (1,87) wel beter dan bij Inter (1,21), Crystal Palace (0,6) en Atlanta United (1,78). Alleen bij Ajax (2,02) haalde hij in zijn 263 wedstrijden een hoger gemiddelde. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen