Schmidt weet: "Vooral tegen Feyenoord en AZ moet het beter"

30 juni 2021, 09:17

Roger Schmidt maakt zich met PSV op voor de eerste serieuze krachtmeting van het nieuwe seizoen. In de voorronde van de Champions League wacht de ontmoeting met Galatasaray. Na de Europese play-offs moet het vizier snel richting de competitie, waarin de Duitser komend seizoen eindelijk Ajax hoopt af te kunnen troeven in de titelstrijd.

Schmidt weet dat zijn ploeg minstens gelijkwaardig is aan de Amsterdammers, ondanks het grote verschil op de ranglijst. "Toch hebben we in de competitie twee keer niet verloren van hen. Maar zij haalden 88 punten", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Het laat zien dat Ajax een heel goed seizoen heeft gespeeld. Desondanks is het niet onmogelijk kampioen te worden."

Schmidt weet waar het afgelopen seizoen de pijnpunten van zijn ploeg zaten. "We zullen het nu beter tegen de andere teams moeten doen dan vorig seizoen. Het is logisch dat je een keer punten verspeelt, maar zeker in wedstrijden als die tegen AZ en Feyenoord, moet het beter. Ik ben ervan overtuigd dat we dit ook zullen doen." De Alkmaarders en Rotterdammers waren in alle duels te sterk voor PSV. Alleen Feyenoord werd in Eindhoven op een gelijkspel gehouden.

PSV deed de afgelopen weken uitstekende zaken op de transfermarkt. Zo versterkte de club zich met middenvelder Marco van Ginkel en Davy Pröpper, terwijl André Ramalho en Phillip Mwewe achterin voor meer opties moeten zorgen. Joël Drommel is de beoogde eerste doelman van de Eindhovense topclub.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen