Heeft De Boer nog toekomst? "Hij moet hopen op een subtopper"

30 juni 2021 – Voor de vierde keer in zijn loopbaan slaagde Frank de Boer er niet in om zijn contract als hoofdtrainer uit te dienen. Na zijn ontslag bij Inter, Crystal Palace en Atlanta United kreeg hij maandagmiddag zijn congé als bondscoach van het Nederlands elftal. Zien clubs het überhaupt nog zitten in de trainer? 

Heeft De Boer nog toekomst? "Hij moet hopen op een subtopper"

Theo Janssen verwacht het niet. "Ik denk dat hij moet hopen op een Nederlandse subtopper", zei de voormalig middenvelder aan tafel bij de NOS. "In het buitenland zullen ze sowieso niet beginnen aan Frank de Boer." Bij Inter werd hij al 84 dagen na zijn aanstelling op straat gezet. Zijn verblijf bij Crystal Palace duurder nog korter: 77 dagen. Bij Atlanta United werd hij anderhalf jaar na zijn aanstelling weggestuurd.

Rafael van der Vaart verwacht dat er uiteindelijk wél weer een club komt voor de ex-verdediger. "We kennen hem allemaal, hij heeft onwijs veel voetbalverstand. Ik heb hem meegemaakt als assistent-trainer bij het Nederlands elftal en hij is een geweldige veldtrainer. Maar hij hoort eigenlijk elke dag op het veld te staan." Van der Vaart denkt dat een club beter bij hem past dan een land. "Ik kan me voorstellen dat hij heel veel informatie geeft in die tien dagen dat je bij elkaar zit. Dat is dan te veel."

Voor het Nederlands elftal was tijdens het Europees kampioenschap de achtste finale het eindstation. Na een rode kaart van Matthijs de Ligt ging Oranje met 0-2 ten onder.

Oranje

gerelateerd