Brands negeert boze fans en stelt Benitez aan bij Everton

30 juni 2021, 16:25

Everton heeft eindelijk een vervanger gevonden voor manager Carlo Ancelotti: de Engelse subtopper heeft Rafael Benitez (61) woensdagmiddag aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Marcel Brands gaat voor drie jaar een samenwerking aan met de coach, wiens komst nogal gevoelig ligt bij de supporters. Eerder was hij namelijk eindverantwoordelijke bij rivaal Liverpool.

Mede daarom werd Benitez zelfs bedreigd de afgelopen dagen. In de buurt van de woning van de Spaanse voetbaltrainer werd een spandoek opgehangen met de intimiderende tekst: 'We weten waar je woont. Teken niet.' De achterban van The Toffees zijn fel tegen de komst van Benitez, die als coach van Liverpool onder andere de Champions League won. Eerder hingen er rond het stadion ook al spandoeken met anti-Benitez teksten.

"Ik ben verheugd om bij Everton te mogen werken", reageert Benitez kalmpjes op de clubsite na zijn aanstelling. "Ik geloof erin dat ik deze club kan helpen en dat de ambities hoog zijn. Ik ben vastbesloten om een grote rol te spelen bij het helpen van deze geweldige club in het waarmaken van de ambities." De Nederlandse technisch directeur Brands laat eveneens weten blij te zijn met de komst van de Spanjaard. 

De ervaren coach was naast Liverpool actief bij onder andere Valencia, Internazionale, Chelsea, Napoli, Real Madrid, Newcastle United en in de laatste twee jaar bij het Chinese Dalian Yifang. Hij volgt Ancelotti op, die na zijn succesvolle seizoen werd teruggevraagd bij Real Madrid en de deur bij Everton achter zich dicht trok.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen