FC Utrecht maakt meteen indruk, Vitesse mét Tannane en Bazoer

30 juni 2021, 18:52   Bijgewerkt: 30 juni 2021, 19:33

FC Utrecht heeft in de eerste wedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen veel indruk gemaakt. De ploeg van René Hake stond na ruim een uur al op zes treffers tegen KV Mechelen, van wie het uiteindelijk met 7-2 won. Vitesse kende in aanloop naar de voorrondes van de Conference League een mindere start en ging onderuit.

Ook in het nieuwe seizoen ontbreekt Eljero Elia (hij werd gepasseerd voor de selectie) bij Domstedelingen, die verder met aanwinst Quinten Timber aan de aftrap verschenen. Moussa Sylla opende al na 116 seconden de score, al ging Adrián Dalmau er met de hoofdrol van door in de eerste helft, want hij nam voor de pauze (4-1) de helft van de goals voor zijn rekening. Ook Remco Balk, Gyrano Kerk en Hugo Cuypers (eigen doelpunt) kwamen op papier, al schoot de Belgische spits niet veel later ook raak in het goede doel.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:

Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Mark van der Maarel, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber (24. Othmane Boussaid), Sander van de Streek; Moussa Sylla, Adrián Dalmau, Bart Ramselaar.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:

Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (76. Ruben Kluivert), Benaissa Benamar, Urby Emanuelson, Christopher Mamengi (70. Arthur Zagre); Joris van Overeem, Davy van den Berg, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Anastasios Douvikas (70. Mohamed Mallahi), Remco Balk.

Vitesse – AEK Athene 1-2

Met het oog op de voorronde van de gloednieuwe Conference League begon Vitesse meteen met een zware tegenstander: AEK Athene. Met onder anderen Oussama Tannane en Riechedly Bazoer gewoon bij de selectie – en beide in actie – was het nog wel even wennen met een jonge en ietwat andere ploeg voor Thomas Letsch. Dominik Oroz maakte uit een hoekschop een vroege achterstand nog wel ongedaan, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Nog voor de pauze kwam AEK Athene namelijk weer op voorsprong en uiteindelijk besliste Theodosis Macheras het oefenduel in Zeeland, dat zonder publiek afgewerkt werd. Vitesse is daarmee de voorbereiding op het Europese seizoen gestart, dat gespeeld wordt op 5 en 12 augustus in de voorrondes.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen