KNVB en Lodeweges (nog) niet samen verder: "Dat is niet logisch"

30 juni 2021, 20:08   Bijgewerkt: 30 juni 2021, 20:15

De KNVB gaat voorlopig nog niet verder met assistent-bondscoach Dwight Lodeweges. Het contract van de rechterhand van Frank de Boer liep na het EK 2020 ook af, maar wordt voorlopig niet verlengd. Wel houden beide partijen nauw contact met elkaar, dat zodra de opvolger van De Boer bekend is, er opnieuw gesproken wordt. "Als de volgende bondscoach zegt: ik wil met Dwight praten, dan kan dat altijd", stelt Lodeweges.

"De optie moest vandaag (woensdag) worden gelicht, maar we zijn het er allebei over eens dat het nu niet het moment is", vertelt Lodeweges zelf tegenover het Algemeen Dagblad over de status van zijn contract. "Om vast te leggen dat een nieuwe coach per se met mij moet werken, dat is niet logisch. Dat vindt de KNVB en dat vind ik zelf ook." Uit de evaluatie bleek dat er nog wel veel steun was voor Lodeweges in de selectie van het Nederlands elftal. 

"Zelf sta ik er ook totaal open in", zei Lodeweges, die zelf ook verder mag kijken naar andere avonturen. Dat betekent overigens niet dat hij vertrekt, want hij had het enorm naar zijn zin. "Ik heb dit werk nu 3,5 jaar gedaan. Als het definitief stopt, kijk ik er sowieso met veel voldoening op terug. Hoe het EK is geëindigd, geeft natuurlijk een kater, net als het vertrek van Frank. Maar er zijn ook positieve dingen gebeurd. We hebben een nieuwe speelstijl geïntroduceerd, er zijn nieuwe spelers doorgekomen en Oranje haalde de finale van de Nations League. Wat de toekomst brengt, zien we wel. Ik kan me in elk geval voorstellen dat ik door ga in het voetbal. Ik vind het nog veel te leuk.''

Lees ook: KNVB en Lodeweges (nog) niet samen verder: "Dat is niet logisch"

Lodeweges begon in 2018 als assistent-coach van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal en had zelf na het vertrek van Koeman zelfs even de leiding over Oranje, voordat De Boer aangesteld werd. De assistent-coach is niet de enige met wie naast De Boer evaluatiegesprekken gevoerd kan worden. Daarmee is de kans groot dat de staf van het Nederlands elftal verder op de schop zal gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen