Tottenham beëindigt maandenlange zoektocht naar nieuwe coach

30 juni 2021, 21:25

Het heeft maanden geduurd, maar Tottenham Hotspur heeft woensdag eindelijk definitief een opvolger gevonden voor José Mourinho, die 72 dagen geleden vertrok. Niet Erik ten Hag, niet Gennaro Gattuso, niet Paulo Fonseca, niet Antonio Conte, maar Nuno Espírito Santo (47) is benoemd tot de nieuwe manager van de Engelse topclub. De Portugees tekent een contract tot en met 2023.

En daarmee is er een einde gekomen aan een pijnlijk wordende zoektocht, die voor Tottenham langs diverse ging. Naast bovengenoemde opties werden er namelijk nog veel meer namen genoemd en een aantal ging Spurs ook echt voor een bepaalde coach, maar liep het in de eindfase van de onderhandelingen spaak. Wel werd in de tussentijd met Fabio Paraticieen nieuwe technische man aangesteld, maar een coach ontbrak nog.

Espírito Santo vertrok deze zomer bij Wolverhampton Wanderers, waar hij heel succesvolle jaren beleefde. Gedacht werd dat hij een sabatical wilde nemen, maar toen Tottenham Hotspur na een bijna gênante zoektocht bij hem aanklopte, kwam er uiteindelijk toch een akkoord. Eerder was de oefenmeester actief bij FC Porto, Valencia en Rio Ave. 

Lees ook: 'City gaat twee records breken voor Grealish én Kane'

De oefenmeester staat voor flinke uitdagingen, want onder andere Harry Kane zou willen vertrekken in deze zomer. Zelf kijkt de Portugees vooral uit naar zijn periode in Londen. "Het is een enorme eer om hier manager te worden en ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij Tottenham Hotspur", sprak hij. "We hebben geen dag meer te verliezen en we gaan meteen aan de slag." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen