Guardiola adviseerde Laporta over toekomst Koeman én Enrique

30 juni 2021 – Ronald Koeman mocht afgelopen zomer aanblijven als coach van FC Barcelona, maar het ging wekenlang over zijn toekomst. Dat hij zijn baan heeft mogen houden in Camp Nou, komt mede door zijn goede vriend Pep Guardiola. De manager van Manchester City zou namelijk hebben geadviseerd om de Nederlander nog een jaar te behouden.

Guardiola adviseerde Laporta over toekomst Koeman én Enrique

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans in een terugblik op de bewogen afgelopen zomer. De Spaanse ochtendkrant weet dat voorzitter Joan Laporta, die een eindoordeel moest vellen over de toekomst van Koeman, goed bevriend is met Guardiola. De Catalaanse coach zou de preses hebben geadviseerd om verder te gaan met de Nederlandse trainer, omdat hij nog een extra seizoen zou verdienen mét supporters op de tribune.

Dat was echter niet het enige advies dat Guardiola gaf aan de voorzitter van FC Barcelona. Er wordt gesteld door de ochtendkrant dat hij ook Luis Enrique aanbevolen heeft bij Laporta. De huidige bondscoach van Spanje werd door Guardiola genoemd als de ideale kandidaat voor de zomer van 2022 als Koeman toch niet zou bevallen. Vooralsnog is met dat advies overigens niets gedaan door Laporta.

Lees ook: 'Barcelona plukt na Wijnaldum-soap middenvelder weg bij PSG'

Wel probeerde hij Guardiola zelf te verleiden om terug te keren in Camp Nou in de zomer van 2022, mogelijk was dat de reden dat hij lang twijfelde over de toekomst van Koeman. De trainer van The Citizens ging echter niet in op de aanbieding van zijn oude baas, want heeft het vooralsnog uitstekend naar zijn zin in de Premier League. Bovendien moet hij nog altijd een keer de Champions League zien te bemachtigen, nadat het afgelopen maand misging tegen Chelsea. 

Premier League

gerelateerd