De Boer getipt: "Die competitie is meer een vlucht naar geld"

1 juli 2021, 09:34

Frank de Boer is vertrokken bij het Nederlands elftal na een teleurstellend Europees kampioenschap. De loting leek mee te zitten voor Oranje, maar in de achtste finale eindigde de droom door een nederlaag tegen Tsjechië. Het is de vraag hoe de loopbaan van de trainer verder moet.

Kenneth Perez is niet positief gestemd. De laatste klussen als clubtrainer waren namelijk ook geen succes: Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United ontsloegen de oefenmeester allemaal. "De spelers hebben zich niet onderscheiden, maar De Boer zelf als trainer ook niet. Ik denk niet dat er snel een nieuwe aanbieding zal komen. Vier keer ontslagen worden is niet goed, maar de korte duur van de periodes bij zijn club verontrusten misschien nog wel meer. Een paar maanden bij Inter en Crystal Palace en nu nog geen jaar bij Oranje. Dat is echt snel."

Dat terwijl de oefenmeester bij Ajax geweldig begon aan zijn trainerscarrière. Vier keer mocht hij aan het einde van het seizoen de kampioensschaal de lucht in houden. Inmiddels zijn het herinneringen uit vervlogen tijden. "Dan zal hij zichzelf ook afvragen of trainer zijn wel echt iets voor hem is, ondanks zijn uitmuntende resultaten bij Ajax", vervolgt Perez, die De Boer adviseert om niet naar het Midden-Oosten te gaan als trainer. "Die competitie is meer een vlucht naar geld met wedstrijden zonder veel druk. In elk geval niet als je daarna weer ergens aan de slag wilt gaan."

Perez stelt dat de oud-voetballer beter kan wachten op een stap dichter bij huis. "Het is ook geluk hebben. Net de juiste club op het juiste moment. Dat AZ over anderhalf jaar een nieuwe trainer nodig heeft en De Boer daar dan net gaat winnen met net een goede spelersgroep. Kan natuurlijk ook, van die toevalligheden zit het allemaal aan elkaar", aldus de Deen. Ook Gertjan Verbeek raadt De Boer aan om tijd voor zichzelf te nemen en niet meteen weer in een avontuur te springen.

De nieuwe trainer van Almere City zou als hij De Boer was niet bij een club als sc Heerenveen of FC Twente aan de slag gaan. Verbeek trekt in het Algemeen Dagblad de vergelijking met Marco van Basten. Hij werkte voor het Nederlands elftal en Ajax, voordat hij aan de slag ging bij sc Heerenveen en AZ. "Die voelde zich daar ook niet senang. Hij en Frank de Boer hebben in de echte top gewerkt en bij een subtopclub moet je meer trainer zijn dan coach. Ik weet niet of Frank dat is", besluit Verbeek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen