Dortmund baalt: "We hadden Jadon graag bij ons gehouden"

1 juli 2021, 12:58

Jadon Sancho vervolgt zijn loopbaan bij Manchester United. De aanvaller komt voor ruim negentig miljoen euro over van Borussia Dortmund, dat de transfer donderdagochtend bevestigde. Voorzitter Hans-Joachim Watzke liet optekenen dat de club Sancho liever in Duitsland had gehouden.

"We hebben een overeenkomst bereikt met Manchester United over Sancho", laat Watzke weten aan BILD. "Dit was een grote wens van Jadon. Hij wilde graag een transfer maken. Wij hadden hem erg graag bij Dortmund gehouden. Daarom zijn we niet blij met het geld, maar zijn we juist verdrietig dat hij onze club gaat verlaten."

Daarmee wordt een langdurig transferboek gesloten, want de gesprekken over Sancho duren al maanden en ook in de vorige zomer had Manchester United concrete interesse in de door Manchester City opgeleide buitenspeler. De afgelopen dagen kwam de overgang in een stroomversnelling, waardoor de aankondiging van de deal door transferspecialist Fabrizio Romano woensdagavond allerminst verrassend genoemd kan worden.

Sancho is momenteel nog met Engeland actief op het EK, al krijgt hij amper speeltijd van bondscoach Gareth Southgate. Na het toernooi zullen de laatste plooien worden gladgestreken en moet de aanvaller natuurlijk nog medisch gekeurd worden door zijn nieuwe club. Sancho speelde vier seizoenen bij Dortmund en gaat voor vijf jaar tekenen bij United.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen